JOHH trofee 2017

 

 

Op maandag 7 mei 2017 werd de vorige editie van de JOHH trofee afgerond in Bellewaerde. Hier werden de winnaars bekend gemaakt en kon genieten van een dagje vol attracties.


De bronzen, de zilveren en de gouden JOHH trofee 2017 in de categorie 'Scholen' en 'Jeugdornagisaties' werden uitgereikt door Eline De Munck.

 

Categorie Scholen

 

Gouden JOHH trofee 2017

 

TISCA Sint-Niklaas 7TBZ klas C-D

 

Project rond Eenzaamheid:  Dit project kwam tot stand naar aanleiding van een gesprek met een buurtwerker over eenzaamheid. De leerlingen gingen op bezoek bij mensen die eenzaam zijn en deden samen leuke activiteiten. Als apotheose organiseerden ze een grote show met muziek, dans, comedy en veel lekkers!

 

Zilveren JOHH trofee 2017

 

SAFE school Mechelen

 

Zang, dans en koekjes in Willekom: Met een aanbod van creatieve activiteiten konden de leerlingen kennismaken met mensen met een mentale beperking. Deze doelgroep was hen vooraf nog onbekend. Alle leerlingen hadden een deeltaak. Ze  nodigden de bewoners van Willekom uit om samen te zingen. In de tuin vond een volksdansles plaats en nadien werden heerlijke koekjes gebakken.

 

Bronzen JOHH trofee 2017

 

Sint-Janscollege Gent

 

SaVa?: Dit project bestaat uit veel kleine projecten waarbij de leerlingen een jaar lang helpen in de buurt. Enkele voorbeelden: meewerken bij de animatie in het RVT (gym, krant lezen, dansen,…), hulp bij het lokaal dienstencentrum (tenten opbouwen, opdienen,…), Kerstactiviteiten, I-padlessen voor senioren, de werking van Samana ondersteunen (mensen bezoeken, geschenkjes rondbrengen, mee op uitstap,…), helpen op verenigingen feesten….en het jaar is nog niet rond: dus er zijn nog heel wat plannen: vensterkuisactie, straatveeg,…

 

KTA Horteco Vilvoorde

 

Permanent verblijf voor dieren in het rusthuis: de leerlingen hebben een kooi voor konijntjes gebouwd in een rusthuis. De kooi werd aangepast voor rolstoelgebruikers. Zo is ze maar een armlengte diep zodat de senioren de dieren kunnen vastnemen. Ze hopen dat de aanwezigheid van dieren het humeur van de bewoners kan opkrikken.

 


Categorie Jeugdwerk

 

Gouden JOHH trofee 2016

 

Aspi’s Chiro Kanjo Zulte

 

Animatienamiddag bij kinderen met een beperking: De aspi’s hebben samen met 60 kindjes met een beperking gedanst, gezongen en spelletjes gespeeld  rond het thema paaseieren. Kortom het was een echte Chironamiddag op maat van deze kinderen. Na het spelen volgden pannenkoeken! Het was zo leuk dat de activiteit binnenkort nog eens herhaald wordt.

 

Zilveren JOHH trofee 2016

 

JOKA Brussel  

 

Op weekend met mensen met een beperking:  5 jongeren woonden een weekend  samen met mensen met een mentale beperking. Ze organiseerden er tal van activiteiten in het thema ‘Safety First’: toneel, opleiding tot security medewerker, kostuums maken, Cluedo activiteit, film kijken en een mini festival! Op die manier wilden de jongeren het dagelijks patroon en het isolement van sommige bewoners een beetje doorbreken. Het was een groot succes en er ontstonden echte vriendschappen.

 

 

Bronzen JOHH trofee 2016

 

CHIRO Kadee Korbeek-Dijle

 

OKAN-Chirozondag:  De Chiro nodigde OKAN-jongeren uit om mee te komen spelen tijdens een Chirozondag. (OKAN = Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers: jongeren die omwille van verschillende redenen gevlucht zijn uit hun land en nog niet goed Nederlands spreken). Er werden actieve spelletjes gespeeld. Door mee te spelen konden de OKAN jongeren de taal op een speelse manier inoefenen en komen ze in contact met onze gewoonten. De Chiroleden leren wat het betekent om als vluchteling in een vreemd land terecht te komen.